Leonhart Hungarian Open

2014. Március. 28. – 30.                                                                Budapest

J. Nagy Zsuzsanna képe

Koncz Petra – Virág Antal – Nyílt páros  – J. Nagy Zsuzsanna képe

Több, mint egy hónapja nem ültem a gép elé. Költői válság? Mondhatnánk. Igazából nem jött sem az ihlet, sem a motiváció, hogy leírjam mi történt a legutóbbi magyar bajnokságon. Hagytam, hagy múljon az idő. ”Az idő mindent megold” -szokták mondani. A verseny után nem sokkal persze rájöttem, hogy csak le kell ülnöm nekikezdeni az írásnak, és abból majd kialakul az, amit megosztanék veletek is.

A német Leonhart asztalon megrendezett verseny a Népligetben zajlott szokásos 3 napon keresztül. Az Építők SE tornatermét kaptuk meg versenyünk színhelyéül. Több mint 200 játékos mérte össze tudását, pillanatnyi lelkiállapotát, 25 asztalon, több kategóriában, reggel 9-től éjfélig minden nap. Voltak Romániából, Lengyelországból és Ausztriából is játékosok. Az osztrákoknak segítettem szállást foglalni, persze a közelben, így az ő reggeli érkezésük egyszerűbb volt, mint a magyar játékosoknak. Sokan pesti barátoknál szálltak meg, a nagy család így segít egymásnak.

A három nap gyönyörű időben telt, a játékosok kint pihentek a tűző napon, vagy árnyékban meccseik között. Én a Billzone.eu-s pólomban. A légkör nyugodt volt. Mindenki magába zárkózva koncentrált a meccsekre, szeparált csoportok beszélgettek. Hiányzott az a nyüzsgés, izgatott vibrálás és a felhőtlen jókedv a játékosok körében, mint amilyen régebben volt. Pedig úgy tűnt, mindenki arra vágyik, csak valahogy nem tudtuk kialakítani. Mi történt azóta? Csak nézzünk körül az országban. A társadalmi életünk ilyenné vált. Nincs együtt. Szeparálódás van. Klikkesedés. Kisebb csoportok alakulnak ki. Az emberek félnek megnyílni, mert sokat bántják egymást, így erősítik önmagukat. Kérdem én, és sok más, nem lenne egyszerűbb összefogva erősíteni egymást? Milyen egyszerű is a válasz erre. Persze egyiknek ez, a másiknak az ellentéte. Így van meg az egyensúly a jó és rossz, a helyes és helytelen között. Ezt a gondolatmenetet folytathatnám még sok-sok oldalon keresztül, de ez a blog nem erről szól. Maradjunk annyiban, hogy minden ember jónak születik. A környezet az, ami alakít minket, csak nem mindegy milyen irányban, és a pillanatnyi reagálások nem az embert jellemzik, csak egy pillanatnyi állapotot… folyt köv.

1 thought on “Leonhart Hungarian Open

  1. This is awesome work and play by this great player I didn’t understand the language but the photo is enough to tell .

    Great wishes from India

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s