Csocsó prezentáció és versenyszervezés általános iskolásoknak

2014. Július 29.                                                      Budapest

20140729_105944

A mai napom csodásan telt. Reggel 10-kor érkeztem a 15. kerületi sportközpontba, ahol nagyban csocsóztak már a fiatalok. Ezen a nyáron is, általános iskola 7. osztályig 200 gyerek táborozik 5 hektár területen, melyen rengeteg sportpálya és különböző programok szórakoztatják a nyaraló tanulókat. A napot egy kis beszámolóval kezdtem, majd miután tisztáztuk a szabályokat, versenyt szerveztem nekik, melyre 8 csapat jelentkezett. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, izgalmas és szoros meccseket játszottak egymás ellen. A verseny közben többen csatlakoztak, és szerettek volna jelentkezni a versenyre, de mivel már az folyamatban volt, csak a következőn tudnak részt venni, mely jövő héten, kedden lesz esedékes.

20140729_105919

A srácok követték az instrukcióimat, nagy izgalommal és motivációval játszottak. Megtanultuk egymás, az asztal és a játék tiszteletét, melyet fogunk még a jövőben gyakorolni. Legfontosabb ezek közül a kézfogás a meccs előtt és után, melyet egy idő után már nélkülem is megtettek. Jó volt látni, hogy a kezdeti ellenszurkolás hogyan alakult egymás erősítésévé, és milyen koncentrációba tudtam őket hozni a verseny alatt.

20140729_105832

A döntő igen szoros volt. Imádtam, ahogyan tudtam őket erősíteni, és szurkoltam mindenkinek, melyet átvett végül minden gyermek. Igazi csapatszellem jellemezte őket, ahogy engem is nagymértékben erősít a Billzone.eu csapathoz tartozás. A döntőben az egymás ellen játszó két csapat a végén már egymást biztatta, mikor egyikük csüggedni kezdett és nem bízott győzelmükben. Igazi fair játék volt, és a sportszerűséget igen magas szintre emeltük. A versenyt végül a vigaszágról érkező csapat nyerte, de tisztáztuk, hogy annyira jól játszott mind a két csapat, és olyan kis különbség volt közöttük, hogy nagyon kicsin múlt, melyikük nyeri a versenyt.

Megtanultuk, hogy “Szerényen győzni, és emelt fővel veszíteni” milyen fontos, és hogy a győzelem és a vereség is motiválja őket még több gyakorlásra, és még nagyobb összpontosításra a következő meccseken, versenyeken.

A döntő után én is játszottam még velük egyénit és párost is, meséltem nekik tapasztalataimról, mutattam nekik sok trükköt, melyeket egyedül is tudnak majd gyakorolni a jövőben. Alig várom már, hogy ismét ott lehessek velük, és folytassuk az edzést és a tanulást.

A győztesek:

1. hely: Molnár Ádám és Nagy Zsolt

2. hely: Kordella Renátó és Farkas Arnold

3. hely: Rafaisz Norbert és Mohos Benő

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s