Leonhart Pro Tour

4. rész

2014. Június 10-14.                                                                Gloucester, Anglia

A pénteki nap gyorsan eltelt, Joci is haza érkezett a munkából. Ebédeltünk, beszélgettünk, készültünk a versenyre. 19.00-kor érkeztünk Gloucester sportközpontjába, a The Capital Venue-be, más néven a Snooker Kiválóságok Központjába, (Center of Excellence for snooker players) , mely sportesemények befogadására épült, pool és biliárd asztalokkal teli termekkel.

Center of Excellence for snooker players

Center of Excellence for snooker players, photo by Bujtor Zsigmond

Egy pool eseményre érkeztünk, ahol Anglia legjobb pool játékosai tartottak bemutatót, és az idei liga kupákat osztották ki a legjobb játékosoknak. Ezeket a versenyzőket ki lehetett hívni a nézőknek egy-egy meccsre. A versenyünk egy emelettel fentebb zajlott, ahonnan üvegablakon keresztül láthattuk a lenti eseményeket a pihenőteremből. A csocsó versenyre meglepetésemre nagyon kevesen érkeztek. A három nap alatt ettől függetlenül igen sokat játszottunk.

tournament hall - photo by Zsigmond Bujtor

tournament hall – photo by Zsigmond Bujtor

Páros meccseinket kapusként játszottam, és egyéniben is jól szerepeltem.

Nyílt egyéni - Csocsó - Foosball - Petra Koncz - photo by Zsigmond Bujtor

Nyílt egyéni – Csocsó – Foosball – Petra Koncz – photo by Zsigmond Bujtor

A napokat nem bontanám le, inkább összegzésként a legemlékezetesebb momentumokat emelném ki a verseny alatt.

Nyílt páros - Tari József - Koncz Petra 2014 - photo by Zsigmond Bujtor

Nyílt páros – Tari József – Koncz Petra 2014 – photo by Zsigmond Bujtor

Nyílt egyéni - Koncz Petra - photo by Zsigmond Bujtor

Nyílt egyéni – Koncz Petra 2014 – photo by Zsigmond Bujtor

A szombati napon sorra nyerve nyílt páros meccseinket, a döntőig meneteltünk. A döntőt két angol csocsós, Andrew Nubbert és Mike Amsden ellen játszottuk, melyet a kiemelt 1-es asztalon kezdtünk el játszani. Miután megszereztük az első gólt, a második labdánál egyik csocsóbábu játékosunk súlyos sérülést szenvedett, és nem folytathatta tovább a játékot, cserére szorult. A labda igen nagy sebességgel pattant vissza a kapu melletti falról, közel a hosszú oldal mentén. Hogy megtartsam a labdát, vagy legalább is megakadályozzam attól az ellenfelünk csatárát, hogy könnyen megfogja azt, egy gyors hirtelen mozdulattal a falhoz közel álló bábum és a fal közé szorítottam a labdát. A sebességek és az anyagok ütközése során, a bábum derékban kettétört.

derékban kettétört karrier - photo by Bujtor Zsigmond

derékban kettétört karrier – photo by Bujtor Zsigmond

néha ilyen is történik - photo by Bujtor Zsigmond

néha ilyen is történik – Koncz Petra – photo by Bujtor Zsigmond

játékos csere - photo by Zsigmond Bujtor

játékos csere – photo by Zsigmond Bujtor

Hogy a meccset folytassuk, egy másik asztalhoz álltunk, és folytattuk 1:0-ról a meccset. Három szettet kellett nyernünk, best of 5, végül 3:1-re győztük le az angolokat, és lettünk Anglia nyílt páros bajnokai.

Anglia Nyílt Páros Bajnokai - Koncz Petra és Tari József - photo by Zsigmond Bujtor

Anglia Nyílt Páros Bajnokai 2014- Koncz Petra és Tari József – photo by Zsigmond Bujtor

Nyílt egyéniben a döntőbe jutásnál hibáztam sajnos. Azt tudnotok kell, hogy hiába egyformák az asztalok, vannak olyan oldalak, melyek valahogy nem fekszenek a stílusomhoz. Ez annyit jelent, hogy a rudak a többi lövéshez, pin és snake shot, alakultak, minimális görbületek, csiszolódások vannak a rudakban, így például az én húzásomra nem kompatibilis, nem kivitelezhetőek normálisan a lövések. Ezt szóvá téve, ellenfelem felajánlotta, hogy menjünk át másik asztalhoz. A meccset ott folytattuk, ahol jobban is ment a játék. Ellenfelem igazán jó középpályával rendelkezett, végül ő győzött, és ment tovább a döntőbe, melyet szintén megnyert, én pedig így az előkelő 3. helyet szereztem meg.

RESPECT - TISZTELET  Koncz Petra vs Christophe Heraly - photo by Zsigmond Bujtor

RESPECT FOR THE SPORT, RESPECT FOR THE OPPONENT – TISZTELET!!!
Koncz Petra vs Christophe Heraly 2014 – photo by Zsigmond Bujtor

Szombaton délelőtt egy szolnoki barátom látogatott meg, aki szintén Angliában él egy ideje. Zsigmondot Szegeden ismertem meg főiskolás éveim alatt, sokat csocsóztunk a kollégiumban, ahol lakott, és amelyet én sűrűn látogattam a társaság miatt. Zsigmondot egy hónappal ezelőtt láttam utoljára Budapesten, mikor haza látogatott. Akkor beszéltük meg, hogy meglátogat ezen a versenyen. Nagyon örültem neki. Ő is beállt játszani, és sűrűn kattintgatta fényképezőgépét a nap folyamán. Este a meccsek után közös szállásunk volt egy angol pub felett. Mikor sétáltunk felé este 21.00-kor, már rengeteg ember volt a kerthelyiségben, és a pub is tele volt. Természetesen a Foci VB első angliai meccsére készültek, ami 22.00-kor kezdődött, így mi kihasználva azt az egy órát, átugrottunk egy közelben lévő étterembe, ahol megvacsoráztunk, majd siettünk vissza a pub-ba, hogy ne maradjunk le a meccsről, és arról az élményről, hogy együtt szurkoljunk az angolokkal csapatukért. Az élmény feledhetetlen volt, sokakkal beszélgettünk, és örültünk együtt, mikor kiegyenlítettek az angolok, majd szomorkodtunk volna, mikor végül elvesztették a meccset. A legtöbben ugyanazt mondták, biztosak benne, hogy csapatuk nem jut tovább, de mégis szurkolnak értük, és igazából csak az számít, hogy együtt legyenek, együtt támogassák csapatukat, és jól érezzék magukat. Nincs szomorkodás, nincs csalódottság. Nálunk, magyaroknál is ez a helyzet. Mivel a magyar csapat nem jutott ismét fel a legjobbak közé, sokan, mint én is, a jó, a szép meccsek miatt nézem a VB-t. Imádom a nagy kivetítőket, a rengeteg embert, a társaságot és jókedvet, mikor összegyűlünk bárhol is a városban, vagy épp egy barátunk otthonában. Nem szurkolok a VB-n senkinek, hanem mindenkinek. Szép meccseket szeretnék látni, és győzzön a legjobb.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s