III. Leonhart Pro Tour

1. rész

2014. November 14-16.   Budapest

Múlt hétvégén, November 14-16-ig került megrendezésre a III. Hungarian Leonhart Open ITSF (International Table-soccer Federation) Pro Tour, vagyis a Magyar Csocsószövetség által kiírt nemzetközi csocsó bajnokságunk Budapesten, ismét a gyönyörű, Budapest legnagyobb parkjában, a Népligetben, az Építők Sporttelepén. Már hetekkel a verseny előtt megkerestek osztrák csocsóstársak, hogy segítsek szállásuk foglalásában a helyszínhez minél közelebb. Sok honfitársat, mint általában, Pesten élő barátok szállásolták el erre a két éjszakára, sokaknak megkönnyítve így a versenyen való részételt. A versenyen 20 asztalon több, mint 200 versenyző mérte össze aktuális tudását.

Kürti János fotója

Kürti János fotója

A csütörtöki kissé melankolikus napom végén úgy döntöttem, hogy másnap a verseny kezdetére teljesen kipihenve, gőzerővel fogok érkezni. Így is történt. Frissen, felpörögve ébredtem, és indultam a verseny helyszínére. Szokásos útvonalon érkeztem, a Vajda Péter útnál leszállva a villamosról sétáltam keresztül a parkon, és szívtam magamba a természet energiáit. Láttam mókusokat, akik egy ott sétáló férfi szerint igen komiszak, sokszor a járókelők táskáiban matatnak élelem után. Velem nem voltak ilyen bátrak, pedig kezemben volt egy pékárú, mégsem tudtam rávenni őket, hogy a közelembe jöjjenek, így csak távolról néztem őket, ahogyan szaladgáltak és ugráltak ágról ágra, lepillantva néha rám, mikor az élelemmel csalogattam őket.

mókus

A verseny helyszínére érkezve, a Billzone.eu támogatása jóvoltából, kint már sokan üldögéltek, bent pedig minden asztalnál gyakoroltak. Sokaknak nincs lehetőségük Leonhart asztalon gyakorolni, és vannak, akik a munkájuk miatt csak versenyen tudnak játszani, így fontos, hogy legyen ideje az embernek megszokni a helyszínt és az asztalok specifikációit. Üdvözöltük egymást rég nem látott barátokkal, majd mivel korábban érkeztem, beneveztem sorsolásos párosra is. Ez az egyetlen kategória, amelyben a nevéből értetődően, összesorsolják a párokat, így kétesélyes, hogy kivel játszol, kezdő vagy profi játékossal, illetve, hogy milyen a kettőtök közötti általános kapcsolat, és hogy milyen csapatot tudtok együtt alkotni. Engem Takács Balázzsal sorsoltak össze, egy igazán tehetséges fiatal játékossal, aki csatárként játszik évek óta, így könnyen megegyeztünk abban, hogy ebben a pozícióban kezdünk, én védek, és ha esetleg ez nem működik, cserélünk.

Kürti János fotója

Sorsolásos páros: Takács Balázs és Koncz Petra  –  Kürti János fotója

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s