III. Leonhart Pro Tour

3. rész

2014. November 14-16.   Budapest

Billzone.eu támogatásával

Billzone.eu támogatásával

Este 10 óra. Mi a főág döntőben, a vigaszágon pedig vagy 5 meccs van a döntőig, így a szervezők úgy döntenek, hogy szombaton 2-kor fogjuk játszani. Antikát a büfébe invitáltam, és koccintottunk egy pohár borral az aznapi sikereinkre. Kint csatlakoztunk pár baráthoz, és még egy darabig beszélgettünk, mire mindenki elindult haza.

Szombat reggel 10 óra. Már mindenki lázasan készült a nyílt páros meccseire. Ebben a számban is Antikával játszottam, és nagyon vártuk már, hogy bemondják az első meccsünket, ami nem sokkal ezután meg is történt. Ismét gőzerővel nyertük sorban a meccseinket az egyenes ágon, szépen lépdeltünk előre a ranglétrán. Olyan délidő lehetett, mikor ismét megszakadt a folytonosság, és csak 3-kor léptünk asztalhoz legközelebb Dusa Dániel és Tari Balázs ellen. Az első két szettet nagyon gyorsan lejátszottuk, én szinte minden lövést védtem, mint vegyes páros meccsen is Balázs ellen, Antika pedig lőtte elől a gólokat. Aztán történt valami, és Antika elkezdett sokat hibázni. 2:0ról kaptunk ki 2:3-ra. Antika valahol máshol járt, én próbáltam őt tölteni energiával, miközben az enyém is elfogyott, és sajnos nem lett jobb a helyzet csatársoron, a védekezésem pedig romlott. Balázsék azt mondták Antikának, hogy nem is értik, hogyan győztek. Mindenesetre győztek, mi pedig fel sem ocsúdva a vereségtől, álltunk máris asztalhoz a vegyes páros döntőre. Nem szerencsés egyből játszani egy vesztes meccs után, hiszen az ember még mindig abban az állapotban van. 3 órán keresztül egy meccs sem, azután pedig egymás után kettő, amiből az egyik döntő meccs. Jól kifárasztva álltunk így asztalhoz. A vereséget nagyon gyorsan el kell felejteni, és koncentrálni a következő meccsre. Csak így működik, csak így lehet győzni. Detre Dávid és Sophie Jobstmann érkezett a vigaszágról, akiket 2:1-re győztünk le a főág döntőjében. Ezen a meccsen viszont Dávid dinamikus játéka győzelmet hozott nekik. Sajnos mi még nem voltunk teljesen készen a játékra az előző meccsből, és egyikünknek sem ment olyan jól a játék, így a vegyes párosban a második helyet sikerült megszereznünk.

2. helyezés Vegyes páros Koncz Petra és Virág Antal

2. helyezés Vegyes páros Koncz Petra és Virág Antal

Csak hogy fokozzuk, egyből hívtak a következő meccsünkre, nyílt párosban a soron következő vigaszági meccsre. 2 vesztes meccs után, amiből az egyik döntő volt, jön a következő meccs. Antika, valahogy felejtsük el az előző két meccset. Rendben, válaszolta és álltunk az asztalhoz. Nyögvenyelősen kezdődött a játék, Antika még mindig nincs itt. Öntöm belé a lelket, az enyém pedig fogy. A harmadik szettre Antika felpörög, én pedig teljesen elfogyok. Kikapunk, a 70 nevezőből a 9. helyen végzünk.

Csalódás, Mi többre vagyunk képesek együtt, de azért jót játszottunk. Ebből is tanultunk, a következő versenyen használva a tapasztalatokat, megoldást találunk a meccs nélküli idő helyes eltöltésére és az energiaszint megtartására.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s