III. Leonhart Pro Tour

Negyedik, befejező rész 

2014. November 14-16.   Budapest

Ismét órák telnek el. A női egyéni este 7-re van kiírva. Nem is értem, hogyan lehet egy fontos számot ilyen későn kezdeni, amikor már kezdünk fáradtak lenni. Legalábbis én biztosan. Este 8 után játszottam az első meccset. Később Szabó Rékát és Sophie Jobstmann-t győztem le, majd éjfél előtt nem sokkal az egyenes ági főágdöntőbe jutásért játszottam Takács Noémi ellen. Ilyen időben már nagyon nehéz koncentrálni, és úgy kivitelezni a passzokat és lövéseket, amik nagyon nagy pontosságot, dinamikát és erőt igényelnek, hogy ne hibázzak. Az én játékstílusom és technikám teljesen eltér az összes női játékosétól. Az enyém tele van energiával és pontossággal, de éjfélkor ennek az energiának a fenntartása már szinte lehetetlen. A meccset elvesztettem. Éjfél van, és a nevezőpulthoz indulok, hogy megtudakoljam kell-e még játszanom ma. A válasz nyögvenyelős, aminek persze sok előzménye van, de végül a válasz nem volt. Na végre, mondtam, és indultam haza, hogy kipihenjem ezt a nagyon hosszú napot.

Csöre András fotója

Csöre András fotója

Vasárnap fél 1-re kellett mennem. Délben már egyik asztaltól a másikhoz álltam, hogy játsszak, bemelegedjek egy kicsit minél előbb a meccsemhez. Az asztalokon folyamatosan mentek a meccsek, nyílt egyénit játszottak, amire én most nem neveztem. Ahogy egy meccsnek vége lett, én máris ott termettem, hogy játsszak. 20 asztal volt, folyamatosan hívták a meccseket, így egy-két percem volt csak egy-egy asztalnál. Fél 1, várom, hogy hívják a meccsemet. Nem történik meg. Fél 3 – 3 is volt, mire asztalhoz hívtak minket. Nem igazán fair, kiindulva az előző versenyek tapasztalataiból, amit inkább nem taglalok, de próbáltam, hangsúlyozom próbáltam nem foglalkozni vele. A meccset Sophie ellen játszottam ismét, akit egyenes ágon megvertem. Minden további magyarázat nélkül ő győzött, és mivel vigaszág volt, a versenyemnek vége is lett, és a 3. helyet szereztem így meg.

Női páros van még hátra. Jeszenka Boglárkával játszom ismét. Míg a versenyszámunk el nem kezdődik, nézem a nyílt egyéni meccseket. Antikához is többször odamegyek, figyelem, ahogyan játszik, és örülök az összeszedettségéhez. Kezdődnek a páros meccsek, Bogival nyerünk egy pár meccset, de sajnos nem tudok rápörögni kellően, és csak az 5. helyig menetelünk. Bogitól elnézést kérve, megöleljük egymást, és megígérem neki, hogy szólok, amikor készen vagyok ismét a nők elleni meccsekre, de ezt most hanyagolom egy darabig. Addig viszont áttérek a nyílt számokra, ami a kihívás, ami beindítja a belső gépezetet, számomra az igazi profi játékot.

Végezetül, hagy jegyezzem meg, hogy Virág Antika megnyerte a nyílt egyéni számot, amiért igen büszke vagyok rá, és örülök, hogy így fel tudtam tölteni, és ilyen kiválóan játszott végig vasárnap. Ezzel a lendülettel fogunk a következő versenyen együtt játszani, és még jobb eredményeket elérni közösen, együtt.

Az N-ware és Billzone-eu-nak köszönöm ismét, hogy lehetővé tette számomra a versenyen való részvételt, igyekszem a következőn még jobban szerepelni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s