Hogyan lehet nagyszabású csocsóversenyt szervezni Magyarországon

10

Hogyan is lesz nagyszabású egy verseny?
Természetesen több tényezőtől függ. Lássuk mik is ezek:

–) Nagyszabású akkor lesz egy verseny, ha külföldi játékosok is részt vesznek rajta.

–) Hogy nemzetközi játékosokat vonzzunk be, ITSF (Nemzetközi Csocsó Szövetség) által elismert versenyt kell szervezni. Minél nagyobb versenytípust: Pro Tour (legkisebb), Master Series, International és Világbajnokság (legnagyobb) szervezel, annál több játékos vesz részt rajta.

–) Egy ilyen verseny lebonyolításához, a magyar szövetségnek évi tagságdíjat (250 Euro) , plusz a versenytípus költségét: Pro Tour 150 Euro; Master Series 300 Euro stb. szükséges megfizetnie az ITSF felé.

…és ha már költségek, beszéljünk a 4-500.000 forintos terembérletről is, amit előre ki kell fizetni, hogy biztosítsuk ezzel a verseny helyszínét.

–) Asztalok: Magyarországon kb 25 mozgatható asztal van magántulajdonban. Ezek vagy magánszemélyeknél vannak az otthonukban, vagy kihelyezve klubokban. Ezeket az asztalokat szokták a versenyekre begyűjteni. Nem kis munka. Jobb esetben a németországi Leonhart asztalgyártótól lehet kölcsönözni és Magyarországra szállíttatni x mennyiséget.

–) Hogy évi tagságdíjat, és a verseny megszervezéséhez szükséges költségeket tudjuk fizetni, támogatásra van szükségünk, illetve szeretném kihangsúlyozni az 1%-ot is, ami szintén nagyon jól jön, nagy segítség.

Az ITSF verseny előnyei:

–) Ha ITSF által elismert a verseny, a nemzetközi ranglistába pontokat szerezhetünk helyezéstől függően, így az év végi összesítésnél a legjobb 10 játékos részt vehet a Világkupán, ahol csak a ranglista élén szereplő, illetve az országok férfi és női, egyéni és páros bajnokai küzdhetnek meg a világ legjobb egyéni és páros csocsójátékosa címért.

–) Továbbá sok játékos részvételére számíthatunk, így több a nevezési díjból befolyó bevétel, ami a díjazásban kiosztható a játékosoknak.

–) ha magasabb a díjazás, még több kiváló játékos érkezik, ezáltal magasabb a színvonal, ami még több játékost csábít a versenyre.

Ha több a játékos, jobb a hangulat, több és keményebb meccsek vannak, több lehetősége van tanulni és fejlődni a játékosoknak, mind technikailag, mind mentálisan, asztalnál és asztalon kívül. Mindez erősíti az egyén fejlődését, az egyén szerepét és fontosságát a társadalomban, az elfogadást, a nemzetek közötti barátságokat, idegennyelvek gyakorlását, a sportunk általi összetartást és annak fejlődését.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s