Palacsinta Fesztivál Csocsóverseny 20 éven aluliaknak 2022 május 20.

Februárban keresett meg Kelemen Péter, hogy szeretne egy csocsóversenyt a fesztiválon, tudnék-e segíteni. Természetesen nagyon örültem a megkeresésnek, úgyhogy máris elkezdtük szervezni a csocsóasztalok beszerzését és szállítását. A Magyar Csocsó Szövetség volt segítségünkre ebben, akik biztosítottak két asztalt péntekre. Köszönjük ezúton is! Különösen szeretnénk megköszönni az első három helyezettnek felajánlott értékes ajándékokat is, ami nem más volt, mint

  1. helyezett: 2 db apple airpods pro
  2. helyezett: 2 db DJI Tello Drón
  3. Beer & Burgers utalvány 10.000 FT

Május 20.-án délben érkezett két segítőtársam, a női partnerem Imre Edina és férje András. Beszámoltam nekik a Tornado Európa Bajnokságról, majd elköszöntem egy órára, mivel volt még aznap egy skype-os angol órám. 14.00-kor végeztem, és hívtuk is a taxit, hogy időben odaérjünk a fesztiválra és beállítsuk az asztalokat a versenyre. Mivel a szállítás során darabokban voltak az asztalok, azokat előző nap szerelte össze a SZIFON vezetője, Kiss Márton! Hatalmas köszönet neki! A feladat nem volt kicsi, több segítő forrásra is szüksége volt; én üzenetekben próbáltam megfelelő instrukciókkal ellátni. Természetesen sikerrel járt! A helyszínre érve meg is bizonyosodtunk erről, a sorok elrendezése megfelelő volt, és a bábuk is jó felé néztek! 😀 A helyszínünk természetesen a SZIFON “sátor” volt, ahol Oláh Csenge és Kiss Márton már sürgött-forgott az előkészületekkel. Edináékkal a Garlando asztalból kiszereltük az érmevizsgálóhoz tartozó labdablokkolót, és beszinteztük mind a két asztalt. Egy Leonhart és egy Garlando asztalunk volt, mivel a célom egy multi-table-ös verseny szervezése volt.
15.00-kor elkezdtek érkezni a csapatok. Regisztráltuk őket, felírtuk egy kis cetlire a neveket, majd amikor 16 csapat összegyűlt, kisorsoltuk, hogy ki fog ki ellen játszani. 15.40-kor elkezdtem az eligazítást. Pár szabályt neveztem csak meg, amit a fiatalok is gyakorlat nélkül tudtak betartani: 1. nincs pörgetés; 2. ha kirepül a labda, az kapja meg hátul, aki nem a lövést indította; 3. ha nem érjük el a labdát a bábukkal, vagyis halott labda “dead ball” esetén, hova kerül az; 4. minden kezdett, és újrakezdett labdamenet előtt megkérdezzük az ellenfelet, hogy “Mehet-e?”, amit megerősítve kezdődhet is a játék.

Mivel összesen 3 órát kaptunk a verseny lebonyolítására, ezért 1 szett 9-et játszottunk az első körben, vagyis a 16-ból a 8-ba jutásba. A 8-ból 4-be formátumot váltottunk best of 3-re, vagyis 2 szettet kellett nyerniük a győzteseknek. A 4-ből a döntőbe jutásba, illetve a bronz és az arany meccseknél pedig best of 5, vagyis 3 szettes győzelemig emeltük a tétet.

A fiatalokat szuper volt nézni, ahogyan küzdöttek, ahogyan örültek, izgultak, remegett a kezük, vagy esetleg csalódottak voltak. Mind olyan érzelem, ami a fejlődésüket segíti. Ahogyan közelítettünk a döntő felé, egyre izgalmasabb meccseknek lehettünk szemtanúi. A 32 játékos közül, nagyon sok, igen tehetséges, jó kezű, jó reflexekkel rendelkező, gyors játékos volt.

Mindenki, aki részt vett ezen a versenyen, GYŐZTES!!!

Azért, mert társaságban voltak, izgultak, örültek, szomorúak vagy csalódottak voltak. ÉLŐben játszottak, és lehetőségük volt új emberekkel megismerkedni, és ha ez akkor nem történt meg, a későbbiekben bizonyára el fog az a kérdés hangozni, hogy “Te is játszottál a csocsóversenyen a Palacsinta fesztiválon, ugye?” Ez pedig, új barátságok kezdete lehet. Ezek a játékosok olyan új közösség megteremtésének alapjait tették le, ami pozitív egy új közösség, és egy új hobbi elsajátításának szempontjából is.

A facebookon lévő “Szolnoki Csocsó Klub”

( https://www.facebook.com/groups/2567917066763299 )

oldalán láthattok 60+ képet, és pár videót is a versenyről. Csatlakozva az oldalhoz tájékozódhattok minden olyan információról, hogy mikor, hol tudunk csocsózni, edzeni velem, vagy akár ti is megbeszélhettek a platformon találkozókat. Ez az oldal azért lett indítva, hogy mindenki, aki szeret csocsózni a városban csatlakozzon, és csocsós társakra találjon Szolnokon.

A BRONZ meccsből van egy-egy részlet videón,

az ARANY meccs pedig végig felvételre került. Az ARANY meccs azért volt még izgalmas, mivel 5 szettet játszottak Zsoltiék Tamásék ellen. Mivel mult-table-ös verseny volt, az egyik szettet a Garlandon, a másikat a Leonharton játszották felváltva, majd az 5. döntő szettben minden labdánál asztalt cseréltünk! Nagyon szoros volt a mérkőzés, csak gratulálni tudok mind a négy részvevőnek. Végül Zsolti és Levente került ki győztesként 7:5-re. Nézzétek meg: https://www.facebook.com/petra.koncz/videos/1073101219954889

A verseny TOP 4 helyezettje:

  1. Kisnémeti Zsolt és Törőcsik Levente
  2. Szentesi Tamás és Kun Miklós
  3. Boha Dániel és Szaniszló Máté
  4. Tigyi Ádám és Kardos Attila
A győztesek Mártonnal és Velem
A BRONZ meccs előtti pillanatok
TOP 3 csocsós csapat Mártonnal és Velem

Találkozzunk péntekenként, nyáron pedig valószínűleg több alkalommal a SZIFON-ban!!!
Szeretnénk, ha minél többen lennénk, új barátságok születhetnének, és fejlődve játszhatnánk, és nem utolsó sorban rendezhetnénk kis versenyeket is. 🙂

KÖSZÖNJÜK Kelemen Peti, KÖSZÖNJÜK Palacsinta Fesztivál, KÖSZÖNJÜK Szifon – Kiss Márton / Oláh Csenge!! KÖSZÖNJÜK Imre Edina és András!
Jövőre reméljük ugyanitt találkozunk! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s